• Testimonial Afbeelding

    Wij hebben gisteren super genoten van de communiefeest van Amelie. Iedereen was zeer lovend over het eten en de bediening... Het was echt super! Nog eens bedank Peter en co!!!

    Lien en Wesley
Kookdemo Masterchef Graham Brown
Spectaculinair

Kookdemo Masterchef Graham Brown

02 oktober 2014

The Cookhouse

Gisteren ben ik gaan kijken naar de kookdemo van Graham Brown bij Metro Wevelgem. Chef Graham is ambassadeur voor Nieuw-Zeelandse specialiteiten en reist hiervoor de wereld rond om aan collega-chefs te laten zien hoe je met hun lokale producten kan koken. Hij was zelfs de aanvoerder van het nationale kookteam dat tot twee keer toe de Culinary Olympics heeft gewonnen. Hij runt nu "The Cookhouse", een voorname kookschool die opleiding geeft aan kleine selecte groepen.

Koken met Hertenvlees

Eén van hun specialiteiten is het Cervena hertenvlees - volgens onze West-Vlaamse gastheer gingen we koken met "gert". Wist je dat hertenvlees down under zo geliefd is dat het niet meer beschouwd wordt als wild, en dus wel het hele jaar door verkrijgbaar is ? Het vlees is zo mooi, met zo weinig vet en calorie-arm dat de ze dit het hele jaar door willen eten.

Kooktechnieken uit de hele Wereld

Het grote voordeel van de wereld rond reizen, is dat je natuurlijk veel verschillende toepassingen en technieken kan leren en doorgeven. Zo hebben we nu bv volgens de chinese traditie hertenvlees gefrituurd tesamen met groene theeblaadjes, en de Amerikanen hebben de heerlijke Pulled Pork omgetoverd tot Pulled Hert. Dit laatste is een zeer trage garing (4-6 uur) van de schouder tot je het vlees in draadjes van het bot kan trekken. Nog mengen met een hertenfond en chilisaus, en je komt in de hemel op aarde...

Het leukste gerecht was wel een mooie spier uit de bovenbil die eerst werd gedroogd door een korst van zout, dan gemarineerd in bosvruchtenthee en vervolgens koud gerookt. Zo krijg je een heerlijk mals stukje vlees, zacht gerookt en lekker fruitig gekruid... afwerken met gebraiseerde walnoten, rode vruchten, bietjes en cress als afwerking... een toppertje !!

Nu nog eens nadenken hoe ik dit kan integeren in mijn menu's...