• Testimonial Afbeelding

    Verzorgd, verfijnd en superlekker! Een echte aanrader! Wij willen alvast boeken voor onze volgende communicant binnen 2 jaar! ;-)

    Sally
Kooktips Nazomer
Spectaculinair

Kooktips Nazomer

03 september 2014

Indian Summer

Met pijn in het hart nemen we afscheid van de prachtige zomer, maar niet getreurd: de nazomer geeft ons nog vele prachtige momenten. Niet alleen hebben we in de natuur de schitterende kleuren die de overgang naar de herfst vormen, ook de keuken kan ons nog vanalles bieden !

De laaste barbecues...

Het begint al wat frisser te worden, dus je moet niet meer de stukken vlees gebruiken die lang moeten garen op de bbq. Kies voor korte garing door heerlijke vis te gebruiken, of wat dacht je van een stukje rookworst op de bbq bij een lekkere stoemp ?! 
En heb je al eens groenten proberen te grillen ? Wat dacht je van gegrilde pompoen of dikke plakken venkel op de barbecue... echt heerlijk !!

Stoemp

De avonden worden al wat korter, tijd om terug gezellig binnen te eten met het herfstzonnetje nog op de achtergrond. En dan gaat er niks boven een heerlijke stoemp ! Varieer eens op onze klassieke wortel- en spinaziestoemp door de seizoensgroenten te gebruiken: blokjes gebakken knolselder, gegrilde courgette in reepjes gesneden, of ga eerder voor zuiderse pit met gegrilde paprika en geconfijte kerstomaatjes.

Echt belgisch fruit

We worden door de overheid en de media aangemoedigd om ons belgisch fruit te promoten, maar doen we dat sowieso al niet ?
Wat is er heerlijker in een keuken dan de geur van een verse appelcake in de oven of had je al eens gedacht aan een appelstrudel als 4-uurtje. Je kan natuurlijk ook de hartige toer opgaan met een croque monsieur met appel, brie en parmaham: zoet, zout en een beetje zurig in één...zalig !!
En wat je zeker eens moet proberen: een dikke boterham met rijpe peer, een klein beetje gorgonzola en een dikke plak paté... liever wat chicquer: toastjes met foie gras en kleine blokjes peer... een topper !

Chips van vergeten groenten

Speciale hapjes bij de aperitief of een zelfgemaakte snack bij de tv ? Met groentenchips kan je alle kanten uit ! Gebruik harde groenten die niet teveel vocht bevatten zoals schorseneren, wortel (probeer ook eens een paarse wortel !), pompoen, pastinaak, schorseneren... Snij de chips flinderdun met een dunschiller of mandoline, en bak in de friteuse op 140°C. Als het vet niet meer bruist, is al het vocht uit de groenten en kan je ze nog even laten uitlekken op een stukje keukenpapier. Nog even kruiden met zout, peper, of currypoeder... klaar !

Je ziet, de zomer was weer zalig, maar in de keuken maken we van de nazomer misschien wel de mooiste periode van het jaar !

Smakelijk !